Uddannelse til murer – Skjern og omegn

Denne artikel omhandler, hvorledes man kan påbegynde mureruddannelsen i Skjern og omegn, og tillige selve byen og dens placering på landskortet.

Det at uddanne sig til murer – Skjern

Murerfaget er i grove træk centreret omkring det at støbe fundamenter og mure huse op. Men på uddannelsen lærer man dog yderligere at håndtere tagsten, at lægge fliser på gulve og at pudse vægge. Derudover får man gennem uddannelsen viden om varmeisolering, læsning af arbejdstegninger og stilladsopstilling.

Længden på uddannelsen – som i reglen foregår på en erhvervsskole – er på mellem tre og et halvt år og tre år og elleve måneder, hvor et grundforløb (på enten 20 eller 40 uger) og et hovedforløb er den primære sammensætning.

Noget andet, som er værd at skrive sig bag øret, er adgangskravene. Disse er indtil videre alene en gennemført folkeskoleuddannelse eller lignende, hvorimod der i 2015 (mere præcist fra den 1. august) kræves standpunktskarakteren 2,0 i både dansk og matematik, for at man kan blive optaget.

Hvis man gerne vil starte på ovenfor beskrevne mureruddannelse og er bosiddende i Skjern-området, er den nærmeste relevante uddannelsesinstitution Herningholm Erhvervsskole i Herning. Så kan man jo komme i praktik som murer her

Endvidere er det godt at lade sin opmærksomhed rette mod det faktum, at man som studerende modtager elevløn under både skoleopholdene og praktikperioderne, hvilket normalvis ligger på 7.000 til 9.500 kr. om måneden. Ud over dette kan i visse situationer søges om transporttilskud.

Om byen Skjern

I Vestjylland tæt ved den vandrigeste og tredjelængste vandløb her til lands, Skjern Å, ligger byen af samme navn. Denne har kun ca. 7.700 indbyggere men er til trods for dette kendt over det ganske land for dens håndboldklub, og fordi livet omkring dette har fostret adskillige store håndboldtalenter. Indtil kommunalreformen i 2007 var byen tillige centrum for sin egen kommune.