Kan jeg blive maler i et malerfirma i Frederiksværk?

Et malerfirma består typisk af en malermester, en eller flere svende og ofte også malerlærlinge. De større malerfirmaer har også konduktører som fordeles til hver deres ansvarsområder – fx på større projekter som byggepladser. Hvis du selv overvejer at blive maler i et malerfirma i Frederiksværk, kan du altid starte med at søge ind som arbejdsmand og prøve faget af. På den måde er du sikker på om jobbet er noget for dig, inden du påbegynder uddannelsen som bygningsmaler og undgår at skulle droppe ud.

Alle ansatte malersvende i malerfirmaerne i Frederiksværk er uddannede bygningsmalere. Denne tages typisk på en teknisk skole, kombineret med en læreplads i et malerfirma.

For at kunne blive maler kræver det altså at du skaffer en lærerplads og har færdiggjort og bestået folkeskolen.

Hvad indebærer arbejdet som bygningsmaler i malerfirmaerne i Frederiksværk?

Som bygningsmaler arbejder man både med nybyggerier og ældre bygninger der skal renoveres eller ”shines op”.

Som maler i et malerfirma i Frederiksværk skal du også fungere som rådgiver for kunden, i farvevalg, farvesammensætning og valg af materialer. Arbejdsmæssigt vil du lave alt fra afdækning, maler træværk og vægge, tapetsere og slibe, samt meget andet. Malerfirmaerne i Frederiksværk maler både indendørs som udendørs, alt fra mure til plankeværk og vægge til lofter og træværk.

Meget af malernes arbejde i malerfirmaerne i Frederiksværk består i forberedende arbejde, selve det at male er kun en lille del af jobbets funktioner.

Under uddannelsen vil du blive undervist i farvelære, stil og form, samt planlægning og løn. Størstedelen af tiden vil du være på din læreplads hos et malerfirma i Frederiksværk, men noget af tiden på skolen til undervisning og prøver. Hele uddannelsen tager i alt mellem 3 og 4 år. Der er mulighed for at specialisere sig indenfor forskellige områder.

Lønnen i malerfirmaerne i Frederiksværk afhænger fuldstændig af den skrevne kontrakt – om du er akkordlønnet, timelønnet eller funktionærløn. Nogle har også en kombination.